Zepsuta żywność

Duże zakupy robimy najczęściej w hipermarketach. Wiąże się to z tym, że w osiedlowych, małych sklepikach często nie ma wszystkich produktów, które chcielibyśmy kupić. Ze względu również na małą ilość klientów nie wszystkie produkty są wyprzedane, a co za tym idzie mogą utracić ważność. Wówczas na półkach zalegają stare, przeterminowane produkty, które nie do końca są dobrą wizytówką sklepu. Jeżeli osiedlowy sklep spożywczy prowadzi również sprzedaż warzyw i owoców, zawsze powinny być one świeże. Rzeczywistość jest jednak inna. Sporo małych sklepów zaopatrując się w owoce i warzywa ma czasami problem, żeby regularnie ich doglądać. W wyniku tego mamy w sklepie zepsutą, zapleśniałą czy sczerniałą żywność, której widok skutecznie odstrasza potencjalnego klienta. Właściciele sklepu powinni dbać o to, żeby ich produkty zawsze były świeże. Jeżeli jednak tak nie jest i widzimy, że żywność do najświeższych nie należy możemy sprzedawcy zwrócić uwagę na obecny stan rzeczy, co może skutecznie uświadomić sprzedawcy, że nie ujdzie to uwadze klientów. Być może właściciel sklepu mający nawał obowiązków po prostu nie zauważył zepsutych mandarynek czy spleśniałych bananów. W tym wypadku uświadomienie go może znacząco wpłynąć na częstsze kontrole żywności.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Kwiecień 2018
P W Ś C P S N
« Sie    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30